Hvad er mere omkostningseffektivt, akryllinse eller harpikslinse?

Update:16-03-2023
Sammenligning mellem akryllinse og harpikslinse
1, Akryl linse
Akrylplade er polymeriseret af methylmethacrylatmonomer (MMA), nemlig polymethylmethacrylat (PMMA) pladeplexiglas. Materialet i akryllinsen er PMMA. Vakuumbelægningen af ​​pladen ekstruderet fra akrylbundplade kaldes akryllinse. Plastlinse bruges til at erstatte glaslinse, som er let i vægt, 1/2 lettere end glas af samme tykkelse, lys i farve og høj lysstyrke, som er uforlignelig med andre materialer, den har stærk slagfasthed, 16 gange så stor af almindeligt glas, og er velegnet til montering i områder med særlige behov for sikkerhed. Akryllinser er ikke-giftige, harmløse, selvom de udsættes for mennesker i lang tid, og vil ikke producere skadelige gasser, når de brænder. Den har god vejrbestandighed, syre- og alkalibestandighed og vil ikke gulne og hydrolysere på grund af sol og regn hele året rundt. Det har stærk plasticitet, stor formændring, enkel behandling og formning og god gennemsigtighed, lystransmittansen når 92%, hvilket har ry for "plastikvandprodukter". Akryllinsen har god isoleringsfunktion og er velegnet til forskelligt elektrisk udstyr.
Ulemper: dårlig hårdhed, let at ridse og let at blive deformeret af varme. Brug den ikke ved høj temperatur. Hvis temperaturen overstiger 85 ℃, vil akryllinsen blive delvist beskadiget.
2、 Resin linse
Harpiks er en slags plastisk polymerforbindelse, der blødgøres, når den udsættes for varme. Harpikslinsen er linsen dannet ved kemisk syntese af harpiks som råmateriale og forarbejdning og polering. Harpikslinsen har åbenlyse fordele. Linsen lavet af harpiks er let i vægt og mere behagelig at have på; Harpikslinsen har stærk slagfasthed og er ikke skrøbelig og sikrere; Derudover har harpikslinsen en god lystransmission, som er nem at genbehandle for at imødekomme specielle behov, og er billig, så den er blevet mainstream af linser på markedet.
Ulemper ved harpikslinse:
Harpikslinsens overfladeslidstyrke og kemiske korrosionsbestandighed er værre end glas, overfladen er let at ridse, og vandabsorptionen er større end glas. Disse mangler kan forbedres ved belægning. De fatale ulemper er høj termisk udvidelseskoefficient, dårlig varmeledningsevne, lav blødgøringstemperatur og let deformation, som påvirker den optiske ydeevne. Tilpasningen af ​​titlen kan justeres ved positionering
Resumé: Det originale materiale i harpikslinsen er harpiks, og råmaterialet til akryllinsen er en akryl galvaniseret linse. Derudover vil harpikslinsen ikke blive knækket af kraft, mens akryllinsen kan knækkes med magt. Hvis omkostningerne tages i betragtning, vil akryllinsen være billigere end harpikslinsen, som er velegnet til reklame- og dekorationsprodukter, men harpiksen er mere egnet til fremstilling af briller.3